Onze diensten

Betrouwbaar, laagdrempelig en dichtbij

N

Persoonlijke verzorging (ADL) en verpleging

N

Persoonlijke alarmknop

N

Individuele begeleiding

N

Ondersteuning bij huishoudelijke taken

N

Minimaal 3 contactmomenten per dag met de zorgverleners

N

Groepsactiviteiten in de gezamenlijke woonkamer

N

Samen eten in de gezamenlijke woonkamer of in uw eigen appartement

Begeleid wonen

Met uw zorgvraag bent u van harte welkom in Residentie Suytkade. Binnen de Residentie kunt u prettig en betaalbaar wonen, in uw eigen moderne en comfortabele appartement, met de zorg die u nodig heeft binnen handbereik. Onze zorgverleners hebben verschillende culturele achtergronden en zijn van 07:00 tot 23:00 uur in de residentie. ’s Nachts is er een slaapdienst aanwezig. Bij calamiteiten is er een achterwacht die opgeroepen kan worden door de slaapdienst. Naast een prettige woonomgeving, wisselt u uw privacy van uw appartement makkelijk af met sociale contacten binnen de residentie in de gezamenlijke woonkamer en kunt u rekenen op persoonlijk zorg en aandacht afgestemd op uw zorgvraag.

Voorzieningen Residentie Suytkade

Ons doel is dat wonen binnen de Residentie voor vrijwel iedereen bereikbaar is. Ook als u alleen kunt terugvallen op een AOW-uitkering. Wel is het van belang dat u niet permanent rolstoelafhankelijk bent omdat de badkamer/toilet niet volledig aangepast zijn voor een rolstoel. Uw zorgkosten worden betaald op basis van uw indicatie en zijn afhankelijk van uw zorgbehoefte.

Informatie en kosten

  • De kale huurprijs valt binnen de huurgrens voor huurtoeslag.
  • U sluit uw eigen electra-, gas en watercontract af.
  • Voor ontbijt, lunch en diner vragen wij een minimale vergoeding per dag.
  • De gemeentelijke heffingen en waterschapsbelasting worden bepaald. door de gemeente Helmond en Belasting Samenwerking Oost Brabant. 
  • Komt u in zorg, dan zorgt Venazorg dat het appartement gebruik klaar is en gestoffeerd is. Ook is inbegrepen een keuken met inbouwapparatuur. U draagt alleen zorg voor uw eigen meubels.

Residentie Suytkade (24 appartementen) ligt centraal gevestigd. U  woont op 150 meter afstand van het dichtstbijzijnde supermarkt en 500 meter van het centraal station van Helmond. Houdt u van wandelen? Dan is het goed om te weten dat het centrum van Helmond op 10 minuten loopafstand zit. Verder ligt Suytkade, de naam zegt het al, aan het water.

N

ADL

N

Korte & lange termijn

N

Zorg op maat

Persoonlijk verzorging

Bij persoonlijke verzorging leggen we de nadruk op persoonlijk. Denkt u bijvoorbeeld aan hulp bij opstaan, douchen, aankleden en aantrekken van de steunkousen. Een zorgverlener komt bij u aan huis om u te ondersteunen bij alledaagse handelingen, zodat u thuis net wat steviger in uw schoenen staat. Wij bieden u zo veel hulp als u nodig heeft, volledig aangepast aan uw wensen.

Persoonlijke verzorging kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld omdat wij u gaandeweg leren om bepaalde handelingen weer zelfstandig te kunnen. We bieden echter ook langdurige verzorging, zodat u zo lang mogelijk op een veilige manier thuis kunt blijven wonen.

Samen met u, uw mantelzorgers en/of vertegenwoordiger kijken we welke zorg nodig is en op welke manier we de zorg het beste kunnen organiseren. We leggen voor u de gemaakte afspraken vast, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

N

24/7 bereikbaarheid

N

Injecteren

N

Wondzorg

Verpleging

Naast persoonlijke verzorging bieden we ook verpleging als u medische hulp nodig heeft. Het gaat hierbij vooral om verpleegtechnische handelingen. Als u ziek bent is het natuurlijk fijn om thuis te kunnen blijven terwijl u herstelt. Daarom bieden we verpleging aan huis. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld helpen met het innemen van medicijnen, injecties of verzorgen van uw wond..

Vena Zorg helpt u zowel op korte als op lange termijn. We staan u bij tijdens het herstelproces van een ziekte of wond, maar ook bij chronische ziekte bieden wij verpleging voor langere duur. 

Samen met u, uw mantelzorgers en/of vertegenwoordiger kijken we welke zorg nodig is en op welke manier we de zorg het beste kunnen organiseren. We leggen voor u de gemaakte afspraken vast, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

N

Participatie

N

Zelfredzaamheid

N

Sociale deelname

Individuele begeleiding

We bieden individuele begeleiding aan mensen die ondersteuning nodig hebben bij het opbouwen van een sociaal netwerk, de zelfredzaamheid willen bevorderen of de mantelzorger willen ontlasten. Hierbij kunt u denken aan handelingen die u ondersteunen bij het uitvoeren van algemene dagelijkse levensverrichtingen, bij het aanbrengen en behouden van structuur over het persoonlijk leven. Onze begeleiding is erop gericht om de zelfredzaamheid van cliënten te handhaven of te bevorderen. We bieden praktische ondersteuning bij vaardigheden of handelingen, houden toezicht en sturen aan op het corrigeren van gedrag.

Samen met u, uw mantelzorgers en/of vertegenwoordiger kijken we welke ondersteuning nodig is en op welke manier we de dit kunnen organiseren. We leggen voor u de gemaakte afspraken vast, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

N

Hulp op maat

N

Flexibiliteit

N

Hygiëne

Huishoudelijke hulp

Wonen in een schoon en opgeruimd huis. Dat kan met de huishoudelijke hulp van Vena Zorg. Samen met u bekijken we wat er in uw huis moet gebeuren. Dit kunnen allerlei taken zijn, zoals schoonmaken, de was draaien en boodschappen doen. U kunt zelf aangeven wat u zelf wilt doen en waar u hulp bij nodig heeft. Wij vinden het belangrijk dat u zelf de regie houdt over uw huishouden. Regelmatig vragen wij wat u van onze hulp vindt. Als u meer of juist minder hulp van ons nodig heeft, kunt u dit aangeven. Wij passen de afspraken dan aan en helpen u met de aanvraag van de nieuwe indicatie.

Wilt u zich aanmelden?

Contact

Hoofdkantoor:

Suytboulevard 40
5705KG Helmond

E-Mail:
info@venazorg.nl

Telefoon:
0492 236009